Europski kadetski kup Zagreb 2023.

Europski kadetski kup Zagreb 2023.

NIKA MARKULIN ZLATNA NA EUROPSKOM KUPU ??
Mlada jaskanska judašica i rukometašica, 16-godišnja Nika Markulin, osvojila je zlatnu medalju na Europskom kadetskom kupu, poznatom i kao najjačem turniru u kadetskom judo svijetu! ?
Nika je ostvarila 6 pobjeda u isto toliko borbi i uvjerljivo osvojila još jednu vrlo uvaženu zlatnu medalju za sebe i judo klub Jaska u svojoj već sada iznimno bogatoj sportskoj karijeri. U njezinoj kategoriji do 63 kilograma nastupile su čak 63 natjecateljice, a pred Nikom su redom padale Francuskinja Chloe Jean, Austrijanka Helena Rotenhoffer, Srpkinja Dunja Vukičević, Isabela Bob iz Rumunjske, Luna De Kock iz Nizozemske i Leonia Bayr iz Austrije.Nika je u finalnoj borbi bila bolja od Austrijanke Leonie BAYR. Markulin je demonstrirala apsolutnu dominaciju u finalu, na samom početku borbe otvorila je sjajnim bacanjem za Wazari te odmah nakon prvog prekida MARKULIN baca još jedan wazari i osvaja zlatno odličje!

„Osjećaj je neopisiv, prvi put sam u finalu na Europskom kupu i odmah zlato! Mislim da sam se odlično borila, ušla sam u svaku borbu 100%! Uz judo se bavim još i rukometom u „Lokomotivi“. Nemam još nekih specifičnih planova za budućnost, ali što god da odaberem nadam se da će biti ispravna odluka.“ – kazala je MARKULIN.

Uspjesi koje Nika postiže već odavno zaslužuju nacionalnu sportsku pozornost, a ovaj današnji još je jedan u nizu i ne iznenađuje one koji su upućeni u Nikin sportski put koji je utaban prvenstveno njezinin vlastitim enormnim trudom i voljom za treningom te velikim odricanjem nje same i najuže obitelji.
Hvala Nikinim roditeljima i treneru Petranović iz jk Zagreb na svemu.