jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1

 

Judo klub Jaska osnovan je 1980. na inicijativu nekolicine sportskih entuzijasta, među kojima treba svakako istaknuti Stjepana Mataušića kojemu je u toj nakani najviše pomogao tadašnji direktor Srednjoškolskog centra Goran Magaš, prvi predsjednik kluba.

Zahvaljujući legendarnom Slobodanu Kraljeviću, prvom treneru Judo kluba Jaska koji je za ovaj sport zagrijao brojne jaskanske srednjoškolce, tradicija juda u našem gradu održala se godinama.

Prvu medalju za jaskanski judo osvojila je Zdenka Stić, a nakon nje brojne su jaskanske džudašice koje su osvojile puno medalja na raznim natjecanjima i proslavile ime kluba diljem Hrvatske.

Godinama su jaskanske džudašice, od Željke Banjavčić, Željke Lovrek, Martine Povrženić, Tine Ivančić i još mnogih drugih, bile najbolje sportašice grada.Tu su još bile Nikolina Golešić,Silvija Severinac, Dora Stipković,Klaudia Tandarić,Lara Mesic,Ivona Pučar.

Na 30.obljetnicu kluba izdana je i knjiga o klubu koju je napisao Zdenko Vuković Cena. Zainteresirani za knjigu neka se jave na kontakt kluba.

 

     jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1

Naslovnica knjige