Izbor sportaša grada za 2022.g

Izbor sportaša grada za 2022.g

Sportaši su ponos Jaske! ??
Sportska zajednica i Grad Jastrebarsko i ove su godine čestitali sportašima koji su u prošloj godini ostvarili najveće uspjehe i time napravili iznimnu promociju jaskanskom sportu.
„Zahvaljujući vašem trudu i radu, Jastrebarsko s ponosom nosi naslov Europskog grada sporta. Nije to nagrada, već izazov. Izazov da još bolje osluškujemo vaše potrebe i budemo čvrsto uporište na vašem sportskom putu“, istaknuo je predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat, čestitavši svim nagrađenima.
Šlat je dodao i kako su ovogodišnja izdvajanja za sport veća od 300 tisuća Eura, a ponajprije su upućena sportskim klubovima i ulaganjima u infrastrukturu.
Priznanje za najzaslužnijeg jaskansku sportašicu dobila je Nika Markulin, dvostruka reprezentativka Hrvatske koja niže uspjehe i u rukometu i u judu, a nagradu je zaslužila kao članica Judo Klub Jaska.
Najzaslužniji sportaš, Samuel Kolega (Skijaški klub Jaska), zahvalio je u ime nagrađenih, a uz brojne rezultate, ovog sportaša odlikuje zapažen nastup na Olimpijskim igrama.
Kod muških momčadi istaknula se seniorska ekipa NK Jaska Vinogradar , a kod ženskih to su seniorke Stolnoteniskog kluba Jaska ( Stk Jaska ) .
Priznanja su uručena i mladim nadama jaskanskog sporta, a to su Rok Blažek (Streljački klub J.G.Team), Šimun Hodak ( Karate Klub Jastreb ), Marko Mavračić (Kickboxing klub Jastreb), Marin Tanković ( OK Jelen ), Ivan Pavlečić ( TK Tenis Jaska ), Magdalena Bašić (Karate klub Jastreb) i Dora Matić (Kickboxing klub Jastreb).
Za iznimna sportska postignuća nagrađeni su Matija Maček, prvi jaskanski Ironman te Školsko sportsko društvo OŠ „Ljubo Babić“.
U ime grada, nagrađenima je čestitao gradonačelnik Zvonimir Novosel, istaknuvši: „Naslov Europskog grada sporta koji s ponosom nosimo nije zasluga nas, Grada ili Sportske zajednice. To je priznanje vama koji svojim rezultatima promovirate Jasku kao mali grad velikog sportskog srca. Hvala vam na tome!“
Sportaši su nagrađeni poklon bonovima Sportske zajednice grada Jastrebarskog te bonovima i proizvodima Dechatlona koji se i pokroviteljski uključio u ovo događanje.
Čestitke svima! ?